Einstellen Aastra

Zo stel je een Aastra in

Op deze pagina vind je de instellingen voor Aastra SIP toestellen. De handleiding bevat screenshots van de Aastra/Mitel 6863i (3.3.1.7087) en kunnen afwijken van andere Aastra toestellen.

IP-adres achterhalen

Als eerste moet je het IP-adres van het toestel achterhalen. Dit doe je als volgt:

• Druk op de tandwieltoets op het toestel
  • Vervolgens ga je met de pijltjestoetsen naar ‘Phone Status’ en druk je op ‘Enter’ (pijltjestoets naar rechts)
  • Ga vervolgens naar ‘IP&MAC Addresses’ en druk daarna op de ‘Enter’ toets. Je ziet nu het IP-adres.

Instellen via de browser

Het instellen kun je via een pc of laptop doen die in hetzelfde netwerk zit als je toestel. Vul daarvoor het IP-adres van het toestel in in de URL balk van je browser. Je krijgt nu een loginscherm te zien. Hier vul je de volgende gegevens in:

• Gebruikersnaam: admin
  • Wachtwoord: 22222

Je komt nu op de statuspagina van het toestel.

Instellen VoIP-account

• Klik op ‘Global SIP’.
  • Vul bij ‘Phone number’., ‘Caller ID’ en ‘Authentication name’ het Account ID van je VoIP-account in. Ga hiervoor naar freedom.voys.nl. Klik op ‘Beheer’ en vervolgens op ‘VoIP-account’. Achter het VoIP-account zie je het account ID staan. Hover hier overheen om het heel makkelijk te kopiëren.
  • Bij ‘Password’ vul je het wachtwoord van je VoIP-account in. Klik in freedom.voys.nl op ‘Beheer’ en vervolgens op ‘VoIP-account’. Hover hier overheen om het heel makkelijk te kopiëren.
image
  • Neem de instellingen uit onderstaand screenshot over.

Let op: Het is aan te raden om de lokale SIP poort voor elk toestel te scheiden. De Local SIP Port hangt af van je VoIP-account ID. Stel dat je account id 123400007 is, dan vul je hier 5067 in. Je neemt de laatste cijfers van je VoIP-account en dit tel je bij 5060 op. Dan krijg je 5060+007=5067. Zo wordt elke Local SIP Port uniek en dit is makkelijker voor je router.

image

Preferences

Ga naar ‘Preferences’ en neem onderstaande instellingen over. Klik daarna op ‘Save Settings’.

Het gaat hier om:

• Tone Set = Europe
  • Time Format = 24h
  • Date Format = DD-MM-YY
image

Bellen maar!

Als alles goed is gegaan, is je VoIP-account geregistreerd. Dit check je door op ‘System Information’ te klikken. Onder het kopje ‘SIP status’ zie je of je toestel geregistreerd is (status is Registered).