Cisco instellen via automatische provisioning

Zo stel je een Cisco in

Op deze pagina vind je de instellingen voor toestellen van Cisco.

Deze handleiding is geschikt voor Cisco

SPA301, SPA303, SPA504, SPA508, SPA514 en SPA525

… en voor Linksys

SPA922, SPA941, SPA942 en SPA962

IP-adres toestel achterhalen

• Ga naar het menu van de telefoon. (knopje met pagina met omgevouwen hoekje)
  • Scroll naar ‘9 Netwerk’ en druk op select

Instellen VoIP account

• Log in op freedom.voys.nl
  • Ga naar ‘Beheer’ en klik op ‘VoIP account’.
  • Achter het juiste VoIP account klik je op de stipjes en vervolgens op ‘Provisioning’.
  • In het provisioning menu vul je het gevonden IP-adres in, selecteer je het juiste toesteltype en de gewenste taal.
  • Klik op ‘Configureer toestel’. Na een paar minuten worden de lampjes aan de zijkant van het toestel groen en kun je bellen.
image

Foutmelding bij het instellen?

Controleer of het toestel in hetzelfde netwerk is aangesloten als de PC of laptop waarmee de provisioning wordt uitgevoerd.

Sluit de PC/laptop eventueel aan op de tweede netwerkpoort en zet WiFi uit. In slecht uitgevoerde netwerken komt het wel eens voor dat het WiFi-netwerk een andere IP-reeks heeft dan het bedrade netwerk.

Encrypted instellen:

Wil je je toestel encrypted instellen, klik dan hier.