📱

Aanmelden (extra) handset basisstation

Handset koppelen

Het koppelen van een handset aan een basisstation doe je eenvoudig zelf.

Gigaset

Op het basisstation:

• Druk minimaal 5 seconden lang (en binnen 60 seconden) op de aanmeld/paging toets. Dit is de grijze knop die blauw brandt op het basisstation.

Op de handset:

Het kan zijn dat je de melding ‘Handset aanmelden’ / ‘Please register handset’ in je display ziet:

• Druk op de toets onder de display-melding Aanmeld. / Register
  • In de display verschijnt de melding dat er een basisstation wordt gezocht dat zich in aanmeldmodus bevindt.

Staat er geen melding in de display, start de aanmeldprocedure als volgt:

• Ga naar settings / instellingen
  • Ga naar registration / aanmelden
  • Druk op register handset / handset aanmelden
  • Als de handset het basisstation heeft gevonden, wordt er gevraagd om de systeem-PIN in te voeren, dit is standaard ‘0000’.

Als je aanmelding is voltooid, schakelt de handset over naar ruststand. Op de display wordt het interne nummer van de handset weergegeven (bijvoorbeeld INT 1).

Automatische lijn toewijzing

Na het aanmelden zijn alle verbindingen van het basisstation aan de handset toegewezen als inkomende lijnen. Het eerst geconfigureerde VoIP-account wordt als uitgaande lijn toegewezen.

Deze toewijzing is aan te passen via de webinterface van het basisstation. Deze is te bereiken door het IP-adres van het basisstation in te vullen in de adresbalk van je webbrowser. Lees hier hoe je het IP-adres van je Gigaset toestellen achterhaalt.