Einstellen Counterpath Bria

Counterpath Bria is softphone die bij de betaalde versie uitgebreide functionaliteiten heeft. Klik hier om de app te installeren.

Installeren Bria

• Vul een email adres en wachtwoord in. Deze inloggegevens worden gebruikt voor een account bij Bria en hebben niks met Voys of de inlog in Freedom te maken.
  • Klik op Configure Sip Settings.

Vul nu de volgende gegevens in bij het tabblad Configure a Voice Account.

• Vul bij Domein ha.voys.nl in.
  • Vul bij SIP username en Authorization username je VoIP-account ID in. Ga naar freedom.voys.nl, klik daar op Beheer en vervolgens op VoIP-account. Achter elk account zie je het Account ID staan.
  • Bij SIP/Voice Password vul je het wachtwoord van je VoIP-account in. Ook deze vind je in freedom.voys.nl. Zie je geen wachtwoord? Wijzig aan de rechterkant bij Filters Wachtwoorden weergeven naar ja en klik op Toepassen. Er komt nu een extra kolom in je scherm met hierin het wachtwoord van je VoIP-account.
  • Vul bij Call Display het interne nummer in van je VoIP-account (bijvoorbeeld 201).
  • Klik op Next Step Configure Service Settings.
image
image

Vul nu de volgende gegevens in onder het tabblad Configure a Voice Account

image
  • Vul bij SIP proxy ha.voys.nl in.
  • Wijzig Registration time naar 1800.
  • Klik op Next Step download a Client App.
  • Download de juiste versie van de Bria app: Mac, Windows, Android of iOS.
image
  • Login met de gebruikersnaam en het wachtwoord wat je voor Bria hebt aangemaakt.

De eerste keer dat je belt krijg je een pop up: Bria would like to access the microphone. Druk op OK om akkoord te gaan.

image

En klaar is Kees! Je kan nu bellen en gebeld worden!