Einstellen Counterpath X-lite

Counterpath Xlite is een gratis softphone voor Windows en Mac. Volg de volgende stappen om Xlite te installeren en configureren.

image

Klik op de juiste account name die je wil instellen.

image

Vul nu de volgende gegevens in onder het tabblad ‘Account’:

• Vul bij ‘Account name’ en ‘Display as’ het interne nummer in van je VoIP-account (bijvoorbeeld 201)
  • Vul bij ‘User ID’ en bij ‘Authorization name’ je VoIP-account ID in. Ga naar freedom.voys.nl, klik daar op ‘Beheer’ en vervolgens op ‘VoIP-account’. Achter elk account zie je het Account ID staan.Account ID van het VoIP account (te vinden in freedom.voys.nl)
  • ‘Domain’ ha.voys.nl
  • Bij ‘Password’ vul je het wachtwoord van je VoIP-account in. Klik in freedom.voys.nl op ‘Beheer’ en vervolgens op ‘VoIP-account’. Wijzig aan de rechterkant bij Filters ‘Wachtwoorden weergeven’ naar ‘ja’ en klik op ‘Toepassen’. Er komt nu een extra kolom in je scherm met hierin het wachtwoord van je VoIP-account.
image

Neem verder onderstaande gegevens over.

image
  • Wijzig als laatste onder het tabblad presence de ‘Refresh interval’ naar 1800 seconds en doe dit ook onder het tablad advanced. Wijzig hier ‘Reregister every’ naar 1800 seconds.
image
  • Druk op ‘OK’ en Xlite is klaar voor gebruik