Einstellen Groundwire

Groundwire is een betaalde softphone, beschikbaar voor Android en iOS. Volg de volgende stappen om Groundwire te installeren en configureren.

• Download Groundwire
  • Open Groundwire en klik op ‘Algemene SIP account / New Sip account’. Je komt nu op het scherm ‘Nieuw Account’.
image

Vul nu de volgende gegevens in bij Nieuw Account.

• Vul bij ‘Gebruikersnaam / Username’ je VoIP-account ID in. Ga naar freedom.voys.nl, klik daar op ‘Beheer’ en vervolgens op ‘VoIP-account’. Achter elk account zie je het Account ID staan.
  • Bij ‘Wachtwoord / Password’ vul je het wachtwoord van je VoIP-account in. Klik in freedom.voys.nl op ‘Beheer’ en vervolgens op ‘VoIP-account’. Wijzig aan de rechterkant bij Filters ‘Wachtwoorden weergeven’ naar ‘ja’ en klik op ‘Toepassen’. Er komt nu een extra kolom in je scherm met hierin het wachtwoord van je VoIP-account.
image
  • ‘Domein / Domain’: ha.voys.nl
  • ‘Schermnaam / Display name’: Vrij in te vullen, kies voor je eigen naam of je interne nummer.
  • Vul bij ‘Titel / Title’ en ‘Display as’ het interne nummer in van je VoIP-account (bijvoorbeeld 201)

‘Push Notifications’ zorgen ervoor dat je ziet dat de gesprekken op je telefoon binnen komen ook al draait de app op dat moment niet.

• Bij iOS kies je bij Incoming Calls voor ‘Push Notificaties’. Wanneer je dit selecteert krijg je ook de ‘Push Opties’ te zien. Klik deze aan en zet het schuifje bij ‘Single Instance’ aan.
  • Bij Android krijg je een pop-up over Push Notifications in je scherm, druk op ‘agree’Heb je dit niet gedaan, druk dan nadat je het account aangemaakt hebt in het belscherm op de drie stipjes rechtsbovenin. Druk op Settings, wijzig bij Incoming Calls off naar Push Notifications.
image

Ga terug naar de vorige pagina en selecteer ‘Geavanceerde instellingen’.

image
  • Druk op de audio Codecs voor WiFi.
  • Sleep ‘iLBC’ naar boven te schuiven door op de streepjes te drukken en te slepen naar de geactiveerde codecs of enabled codecs.
  • Ga 1 stap terug en druk op Codecs voor 3G of Codecs for mobile data.
  • Sleep ‘iLBC’ naar boven te schuiven door op de streepjes te drukken en te slepen naar de geactiveerde codecs of enabled codecs.

Ga vervolgens terug naar ‘nieuw account’ en druk rechts bovenaan op ‘bewaar/ het vinkje’. Je kan nu bellen en gebeld worden op je account.

Tip voor iOS:Wanneer je problemen ervaart met de audiokwaliteit via Wi-Fi kun je er voor kiezen om de audio altijd over 3G/4G te laten gaan, ook als je via Wi-Fi bent verbonden.Onder Instellingen -> Voorkeuren -> 3G / Wi-Fi Keuze kun je ‘Voorkeur voor 3G voor Spraak selecteren’.