Instellen Snom

Zo stel je een Snom in

Deze instellingen werken in ieder geval voor de Snom 300, 320, 360, 370 en de 700 serie. Wellicht dat deze instellingen ook werken voor andere types. Probeer het gerust en laat het ons weten.

IP-adres achterhalen

• Druk op de Help toets op het toestel.
  • Ga met een webbrowser naar het IP-adres die de telefoon weergeeft.

Je kan indien nodig een wachtwoord instellen. Klik in het menu op het linkje Identity 1.

image

VoIP account instellen

Ga naar het tabblad Login en vul onderstaande gegevens in.

• Bij Displayname zet je het interne nummer van je VoIP-account.
  • Vul bij Account (indien het erbij staat ook bij Authentication Username) je VoIP-account ID in. Ga naar freedom.voys.nl, klik daar op Beheer en vervolgens op VoIP-account. Achter elk account zie je het Account ID staan. Hover hier overheen om het heel makkelijk te kopiëren.
  • Bij Password vul je het wachtwoord van je VoIP-account in. Klik in freedom.voys.nl op Beheer en vervolgens op VoIP-account. Hover hier overheen om het heel makkelijk te kopiëren.
image
  • Vul bij Registrar ha.voys.nl in.
  • Klik daarna op Apply.

SIP settings

• Ga naar het tabblad SIP.
  • Zet DTMF via SIP INFO op on.
  • Wijzig Subscription Expiry (s) naar 1800.
  • Klik daarna op Apply.

NAT settings

• Ga naar tabblad NAT.
  • Vul bij Keepalive interval (seconds) 15 in.
  • Klik daarna op Apply.
image

RTP settings

• Ga naar het tabblad RTP.
  • Vul bij Codec g722, pcma en g729.
  • Klik daarna op Apply.
image

VoIP account testen

• Klik in het menu op System Information.
  • Als het account geregistreerd is op de server zal bij Identity 1 Status het volgende verschijnen:Account@Server: OK. Het account is nu juist ingesteld op de telefoon.

Wil je je toestel encrypted instellen? Klik dan hier.