📠

Faxeinstellungen ATA

De instellingen hieronder zijn om een ATA (analoge telefoon adapter) in te stellen voor de fax.

IP-adres ATA achterhalen

• Zoek het IP-adres op in je router op basis van het MAC-adres
  • Voer het IP-adres in in je browser
  • Log in met de gebruikersnaam: admin en het wachtwoord: admin

Instellen VoIP account

• Ga naar Quick setup.
  • Vul bij ‘User ID’ het Account ID van je VoIP-account in. Ga hiervoor naar freedom.voys.nl. Klik op ‘Beheer’ en vervolgens op ‘VoIP-account’. Achter het VoIP-account zie je het account ID staan. Hover hier overheen om het heel makkelijk te kopiëren.
  • Bij ‘Password’ vul je het wachtwoord van je VoIP-account in. Klik in freedom.voys.nl op ‘Beheer’ en vervolgens op ‘VoIP-account’. Hover hier overheen om het heel makkelijk te kopiëren.
image
  • Vul ha.voys.nl in bij ‘Proxy’.
  • Druk op Submit
image
  • Ga naar ‘Voice’ en klik op ‘Line 1’
  • Ga naar ‘Supplementary Service Subscription’ en neem onderstaande gegevens over
  • Ga naar ‘Audio Configuration’ en neem onderstaande gegevens over
  • Druk op Submit

Overige optimale instellingen voor de fax:

• RTP packet size: 0.010
  • Insert VIA rport: yes
  • FXS port impedance: 600+2.16uF
  • NAT mapping enable: yes
  • NAT keep alive enable: yes
  • Use DNS SRV: yes
  • User ID: <account id van het voipaccount>
  • Password: <het wachtwoord>
  • Preferred codec: G711a
  • Use pref codec only: yes
  • Silence supp enable: no
  • Echo canc enable: no
  • Echo supp enable: no
  • Fax passtru codec: G711a
  • Fax enable T38: yes
image
  • De ATA gaat nu herstarten.

De ATA is nu ingesteld en klaar voor gebruik! Sluit de stekker van de fax aan op Line 1 van de ATA.

Wil je ook inkomende faxen ontvangen, zet dan het VoIP-account in je belplan.