Intern

Als je het interne nummer van een VoIP account hebt aangepast in freedom.voys.nl, verandert het interne nummer op het display van je toestel niet mee. Dit komt omdat de weergave van nummer op het display van jouw toestel los staat van de gegevens in Freedom.

Wil je dit wijzigen, volg dan de volgende stappen:

• Ga dan naar Freedom
  • Ga onder Beheer naar VoIP-account
  • Hier kan je het interne nummer aanpassen, bijvoorbeeld van 201 naar 208.
image

De wijziging van het interne nummer staat nu nog niet in je toestel. Om dit aan te passen in je toestel dien je in te loggen op de webinterface van het toestel. Je gaat naar de webinterface door in je webbrowser het IP-adres van je toestel in te vullen. Hoe je dit vindt lees je per toestel hier onder

Cisco

• Het IP-adres van je Cisco toestel vind je door te drukken op de menu knop op je toestel (de knop met het papiertje met omgevouwen hoekje) en daarna op 9. Network. Vervolgens zie je bij 2. Current IP het IP-adres staan.Type dit IP-adres in een webbrowser (bijvoorbeeld Google Chrome of Safari).
  • Klik op rechtsboven in op admin login en daarna nogmaals op advanced.
  • Ga naar het tabblad Phone, daarna zie je aan de rechterkant het kopje ‘General’ staan. Rechts daarvan zie je ‘Station Display Name’ staan, hier kun je het interne nummer wijzigen.
image

Yealink

• Druk 4 keer op de OK knop in je handset. Je ziet dan het IP-adres.
  • Type dit IP-adres in een webbrowser (bijvoorbeeld Google Chrome of Safari)
  • Log in met de gebruikersnaam “admin” en het wachtwoord “admin”.
  • Ga naar het tabblad Account en daar kan je bij ‘Handset Name’, het interne nummer aanpassen.