Habe ich die App in Freedom richtig eingerichtet?

icon

Je hebt de app geïnstalleerd, maar je loopt al meteen tegen problemen op. Niks werkt. Het kan zijn dat er wat mis is met het VoIP-account wat jij gebruikt.

icon

‘Je hebt geen app account. Dit betekent dat je geen inkomende gesprekken in Voys kan ontvangen.’

Deze melding houdt in dat er geen VoIP-account aan jouw gebruikersaccount is gekoppeld. Zonder VoIP-account kan je niet via ons platform of via internet bellen.

Hoe voeg je een VoIP-Account toe?

• Log in Freedom.
  • Ga naar Beheer.
  • Ga naar VoIP-Account (heb je al een VoIP-account gevonden die je kan gebruiken? Lees verder).
  • Druk op toevoegen (ik heb geen knop om toe te voegen, lees hier verder).
  • Geef een beschrijving bijvoorbeeld ‘App account’.
  • Check of het uitgaande nummer klopt.
  • Geef de juiste beltoegangen aan.
  • Druk op opslaan.
image
image

Hoe koppel jij een VoIP-account aan jouw gebruikersaccount?

• Log in Freedom.
  • Ga naar Beheer.
  • Ga naar Gebruikers.
  • Klik op het e-mailadres wat jij gebruikt voor jouw app account.
  • Ga naar het tabblad Telefonie-instellingen (die heb ik niet, lees hier verder).
  • Ga naar App account.
  • Selecteer het juiste VoIP-account.
  • Scroll naar beneden en druk op opslaan.
  • Je hebt nu een VoIP-account aan jouw app account gekoppeld. Verwijder de app en download deze opnieuw. Nu zou het moeten werken.
image

Hoe voeg je een VoIP-Account toe met een complete account?

💡

Wil je geen extra VoIP-account gebruiken? Lees hier dan hoe Call Trough werkt →

icon

Ik heb het account overgenomen van een collega.

Het kan zijn dat het VoIP-account dan nog niet meteen juist werkt. Zorg dat je de volgende stappen doorloopt.

• Log in Freedom.
  • Ga naar Beheer.
  • Ga naar VoIP-Account.
  • Kijk bij het VoIP-account waar jij jouw e-mailadres bij ziet staan en waar tussenhaakjes ook (App) staat. Zijn er meerdere gebruikers aan gekoppeld?
    • Zo niet, lees verder.
    • Zo ja, zorg dat die gebruiker niet langer gekoppeld is:
  • Ga naar Beheer.
  • Ga naar Gebruikers.
  • Klik op het e-mailadres wat ook gekoppeld staat aan jouw app account.
  • Ga naar het tabblad Telefonie-instellingen.
  • Ga naar VoIP-accounts.
  • Deselecteer jouw app-account.
  • Druk op Opslaan.
  • Verwijder de app en download deze opnieuw. Nu zou het moeten werken.
icon

Nieuw wachtwoord

Heb je een nieuw wachtwoord voor het overgenomen gebruikersaccount geregeld? Nee?

• Ga naar freedom.voys.nl.
  • Klik op Wachtwoord vergeten.
  • Vul je e-mailadres in die bij ons bekend is.
  • Klik op Herstel mijn wachtwoord.
image

Ik krijg geen mail binnen

• Zit de mail in je Spam box?
  • Zit de mail in je ongewenste mail?
  • Heb je wel het juiste e-mailadres ingevoerd?
  • Weet je niet meer zeker welk e-mailadres wordt gebruikt? Lees dan verder.