Erreichbarkeit einstellen

Bereikbaarheid instellen

Nehmen wir an, du bist selbständig ohne Kollegen und möchtest problemlos zwischen deiner Erreichbarkeit über das Festnetz und über dein Mobiltelefon wechseln können. Dann ist es natürlich lästig, dass du deinen Anrufplan ständig anpassen musst. Die Lösung ist die Zusammenarbeit mit einem weiteren User in deinem Anrufplan. Wenn deine Festnetznummer angerufen wird, wird sie an den "User" weitergeleitet. Das Ziel des User (Festnetz oder Mobil) stellst du unter Erreichbarkeit auf dem Dashboard, in der App oder über das Browser-Plugin ein. Hast du mehrere Kollegen? Dann kannst du eine Anrufgruppe mit allen Usern erstellen, wobei jeder User sein eigenes Endziel festlegt.

Es gibt vier Möglichkeiten, deine Erreichbarkeit anzupassen:

Lästig? Nee…

Stap 1 : Gebruikers

• Klik in Freedom op Beheer en vervolgens op Gebruikers.
  • Maak een nieuwe gebruiker aan of wijzig een bestaande gebruiker
  • Klik op het tabblad Telefonie-instellingen.
  • Vink bij Vast/mobiele nummer het nummer aan waarop je bereikbaar zou willen zijn. Wil je een nieuw nummer toevoegen, klik dan op Nieuw vast of mobiel nummer.
  • Vink bij VoIP-accounts de VoIP-accounts aan waarop je bereikbaar wil zijn. Wil je een nieuw VoIP-account toevoegen, klik dan op Nieuw VoIP-account. Er zitten kosten verbonden aan het aanmaken van een nieuw VoIP-account. Let op: vergeet niet je toestel in te stellen.
  • image
  • Geef bij Bereikbaarheid aan of je wel of niet beschikbaar wil zijn. Selecteer je ja, vink dan de juiste bestemming aan.
  • Druk op Opslaan onder aan de pagina.
image
image

Stap 2 : belplan

• Ga naar Belplan.
  • Maak een nieuw belplan of wijzig een bestaand belplan.
  • Selecteer op de juiste plek in je belplan de optie Gebruiker. In het tweede pull-down menu selecteer je de juiste gebruiker.Let er wel op dat je VoIP-account of mobiele telefoon niet ook nog los in het belplan of de belgroep zijn toegevoegd. Als dat het geval is gaan de toestellen alsnog altijd over.
  • Klik Bevestigen.
image

Stap 3 : bijna klaar!

Nu ben je klaar met instellen. Op het dashboard in je beheeromgeving is het nu eenvoudig om te wisselen tussen VoIP-account en mobiele telefoonnummer.Nog gemakkelijker is het instellen van je bereikbaarheid via onze app of met de Chrome of Firefox plugin.

image

Meer mogelijkheden

• Belgroep met gebruikers. Meerdere collega’s die zelf willen bepalen waar ze bereikbaar zijn? Maak voor elke collega een gebruiker aan en voeg deze toe in een belgroep.
  • Bevestig gesprekken/validatie. Je mobiele nummer als eindbestemming gebruiker is handig, echter je wilt niet dat het gesprek direct in de voicemail van je mobiel komt. Je kunt het vinkje bevestig gesprekken aanzetten bij het aanmaken van een belgroep.
  • Voicemail. Je voicemailberichten in je mail ontvangen? Zet voicemail als laatste stap in je belplan .